На Київщині повідомлено про підозру службовій особі, яка спричинила громаді збитки більше ніж на ₴7 млн.

Прокуратурою повідомлено про підозру керівнику одного з обслуговуючих кооперативів Іванківського району у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Досудовим розслідуванням встановлено, що головою правління кооперативу протиправно, без підписання відповідного договору підряду, підписано та видано документи, які послужили підставою для перерахування з поточного банківського рахунку кооперативу на рахунок приватного товариства грошових коштів в сумі понад 7 млн грн за роботи, які до цього часу залишаються невиконаними.

Внаслідок службової недбалості вказаної особи, охоронюваним законом громадським інтересам, в особі однієї з територіальних громад Іванківського району Київської області, спричинено матеріальну шкоду (збитки) на зазначену суму, яка у 250 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, що є тяжкими наслідками.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокуратура Київської області

You may also like...