На Київщині судитимуть керівницю товариства, яка заволоділа грошима під час ремонту дитсадків у смт. Глеваха

Васильківським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора товариства, яка заволоділа коштами Глевахівської селищної ради Васильківського району в сумі майже 140 тис грн, які виділялися на капітальний ремонт дитячих садків та поточний ремонт адміністративного приміщення селищної ради.

Керівник товариства, з метою привласнення бюджетних грошових коштів, склала та підписала офіційні документи про виконання будівельних робіт, в які внесла відомості, що частково не відповідають дійсності, внаслідок чого завищила їх вартість на суму майже 140 тис грн.

Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 (складання та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та ч. ч. 2, 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) КК України.

За вчинені злочини обвинуваченій загрожує покарання до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

You may also like...