На Київщині судитимуть учасників банди, які викрали діамант, вартістю понад 300 тисяч доларів 

П’ятеро  зловмисників за попередньою змовою,  організували злочинне угруповання задля вчинення розбійних нападів на території Київської області. На початку січня чоловіки викрали рідкісний камінь-блакитний діамант вартістю більш ніж 300 000 доларів США на території Обухівського району.

У квітні працівники управління карного розшуку, слідчого управління поліції Київщини спільно з колегами зі Львова за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури затримали чотирьох учасників угруповання, одну особу оголошено в розшук.

За місцем проживання зловмисників правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили низку речових доказів, зокрема номерні знаки автівок, мобільні телефони, рації, балаклави, а також вогнепальну зброю, вибухові речовини. Також поліцейські вилучили автомобілі «Skoda» та «Mazda», якими пересувались зловмисники.

Наразі працівники слідчого управління поліції Київщини за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду.

Фігуранти обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.187 (Розбій), ч. 3 ст. 146  (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 257  (Бандитизм) Кримінального кодексу України. За скоєне їм загрожує ув’язнення до п’ятнадцяти  років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Київської області

You may also like...