На Київщині судитимуть учасників ОЗГ наркоторговців, які «товар» отримували з Росії

Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно організованої групи за ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 263 КК України.

Під час розслідування встановлено, що учасники вказаної злочинної групи займались незаконним придбанням, зберіганням та збутом наркотичного засобу «метадон» на території Київської області.

Організатором та керівником даної групи була 28-річна жінка, а її співучасники мали зв’язки серед наркозалежних осіб та досвід спілкування з ними.

Крім того, з метою постійного забезпечення учасників угрупування необхідною кількістю «метадону», до складу групи входила особа, яка постачала наркотичний засіб, отримуючи його з Російської Федерації.

За результатами проведення ряду санкціонованих обшуків за адресами проживання обвинувачуваних, а також у місцях зберігання та розповсюдження наркотичних засобів, виявлено та вилучено «метадон» на загальну суму понад 1 млн. грн., «марихуани» на суму 10 тис. грн., а також бойові гранати.

Зазначимо, що за вказані кримінальні правопорушення учасникам організованої групи загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...