На Київщині у поточному році знешкоджено 19 організованих злочинних груп та 3 банди

Завдяки тісній взаємодії прокуратури області та правоохоронних органів упродовж 2019 року на території Київщини виявлено та знешкоджено 19 організованих груп та 3 злочинні організації-банди.

Зокрема, викрито злочинну організацію у складі 12 осіб, на чолі з «кримінальними авторитетами», яка за «покривання» працівників поліції займалась вимагання грошових коштів у мешканців Київщини з погрозою та застосуванням фізичного насильства. Крім того, викрито учасників злочинної організації у складі 7 осіб, які займались вбивствами на замовлення.

На изображении может находиться: один или несколько человек и небо

Разом із Службою безпеки України, в тому числі регіональним спецпідрозділом, викрито 2 організовані групи, які займались незаконним перетином державного кордону України.

Спільно з піднаглядними органами правопорядку продовжується боротьба з організованими групами, діяльність яких пов’язана з незаконним обігом наркотичних заходів. Таких у поточному році припинено діяльність 3 таких організованих груп.

Також правоохоронцями Київщини знешкоджено організовані групи, учасники яких займались заволодінням бюджетними коштами органів місцевого самоврядування, незаконним видобутком піску, організацією на території області функціонування мережі гральних закладів. Крім цього, викрито злочинне угрупування, яке під керівництвом громадянина Російської Федерації, під виглядом «реабілітаційних центрів» займались трудовою експлуатацією соціально вразливих осіб.

Прокуратурою області спільно з органами, які здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства викрито та притягнуто до кримінальної відповідальності 7 осіб, які в складі 2 організованих груп займались фіктивним підприємництвом та ухиленням від сплати податків.

Окрім цього, завдяки ефективній діяльності правоохоронців Київщини затримано учасників 3 організованих озброєних груп – банд, які вчиняли розбійні напади та крадіжки по всій території України.

Разом з цим, за результатами проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях вказаної категорії до суду для розгляду скеровано 15 обвинувальних актів відносно 51 особи.

Прокуратура Київської області

You may also like...