На Київщині відкрито кримінальне провадження за пропозицію хабара поліцейським

Патрульна поліція у м. Тетіїв зупинила водія із явними ознаками алкогольного сп’яніння. Чоловік відмовився надавати документи, натомість запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду за не складання протоколу за адміністративне порушення.

Алкотестер зафіксував  1,8 проміле. Тоді правопорушник спробував «домовитися» із поліцією і уникнути притягнення до відповідальності. Він поклав грошові кошти в сумі 1 тисячі гривень у службовий автомобіль.

В свою чергу, правоохоронці склали протокол за  ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Автомобіль нетверезого водія вилучено та поміщено на штрафмайданчик.
Грошові кошти вилучено в якості речового доказу.

Крім того, поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає стягнення штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Київської області

You may also like...