На Луганщині екс-керівника бюро судово-медичної експертизи судитимуть за розтрату бюджетних коштів

За процесуального керівництва Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи за фактом службового підроблення та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч.3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у грудні 2018 року посадовець за бюджетні кошти здійснив закупівлю холодильного обладнання за завищеними цінами. Він власноруч підписав та завірив печаткою акт приймання-передачі товару, поставка якого фактично не здійснювалася. До офіційного документу було внесено неправдиві відомості про отримання товару від підприємства-постачальника.

У подальшому обвинувачений, діючи всупереч інтересам очолюваного ним державного закладу та переслідуючи корисливі мотиви, при відсутності товару перерахував кошти на рахунок постачальника – товариства з обмеженою відповідальності, чим спричинив державі збитки на суму понад 146 тис грн.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...