На Луганщині керівника теруправління водного господарства затримали на хабарі у ₴100 тисяч

Посадовець разом з іншим співробітником вимагали та одержали від директора комерційної структури вказану суму як «відкат».

У вівторок, 25 лютого, обох фігурантів затримали оперативники управління стратегічних розслідувань в Луганській області Національної поліції спільно з прокуратурою Луганської області. Під час проведення санкціонованих обшуків службових кабінетів затриманих осіб правоохоронці вилучили 100 тисяч гривень.

Вказані кошти керівник та службовець територіального управління водного господарства вимагали від підприємця як «відкат» за укладення договору на поставку кам’яного вугілля та здійснення проплати бюджетних коштів за вказану продукцію. Розмір «відкату» становив майже 30% від суми укладеного договору.

Наразі обоє затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

 

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...