На Луганщині направлено до суду обвинувальний акт стосовно судді-зрадниці

Прокуратурою Луганської області здійснювалось спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно судді Брянківського міського суду Луганщини, яка здійснює активну діяльність у так званій «судовій гілці влади «ЛНР» та приймає рішення від імені незаконно створеної «ЛНР», чим вчиняє пособництво в діях, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, а також пособництво в умисних діях, спрямованих на зміну меж території та держкордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

У ході досудового розслідування 17.10.2018 вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 109, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 110 КК України.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт стосовно судді Брянківського міського суду Луганської області направлено до Лисичанського міського суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 109 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...