На Луганщині припинено діяльність контакт-центру, який обслуговував підприємства країни-агресора 

За процесуального керівництва прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також сприяння створенню та діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

У рамках цього кримінального провадження прокурорами спільно зі співробітниками Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях викрито факт функціонування у м. Сєвєродонецьку контакт-центру, який надавав інформаційні та комунікаційні послуги підприємствам Російської Федерації.

За даними слідства, центр обслуговував клієнтську базу низки російських підприємств. Розрахунок за послуги працівників фірми» здійснювався у російських рублях. За оперативними даними, частина «операторів» контакт-центру не були офіційно працевлаштовані та не сплачували податки до державного бюджету України.

Під час обшуку в офісі контакт-центру вилучено електронні та паперові носії інформації, що підтверджують співпрацю з юридичними особами країни-агресора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Прес-служба прокуратури Луганської області 

You may also like...