На Луганщині судитимуть чоловіка за спробу контрабанди сильнодіючих лікарських засобів до Росії

Прокуратурою Луганської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України (закінчений замах на вчинення контрабанди сильнодіючих лікарських засобів), ч. 3 ст. 321 КК України (незаконне придбання, пересилання та зберігання з метою збуту сильнодіючих лікарських засобів).

Розслідуванням встановлено, що раніше судимий мешканець Міловського району Луганської області придбав сильнодіючі лікарські засоби, що містять у своєму складі метандієнон, та  з метою збуту вказаних засобів на територію Російської Федерації намагався їх незаконно провезти через кордон.

Під час проходження митного контролю на митному посту Мілове» Луганської митниці ДФС України у березні 2019 року співробітниками Державної прикордонної служби України спільно з працівниками митного посту проведено огляд транспортного засобу та виявлено у спортивній дорожній сумці 120 блістерів (по 20 таблеток у кожній) сильнодіючих лікарських засобів.

У подальшому вказаній особі було повідомлено про підозру у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень.

Враховуючи щире каяття, зобов’язання сприяти правоохоронним органам та суду у викритті та кримінальному переслідуванні інших осіб, причетних до скоєння злочину, між підозрюваним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

На даний час обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до Міловського районного суду Луганської області для розгляду по суті.

Довідково: за вчинення вказаних злочинів особі загрожує до 7 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...