На Луганщині виявили схрон з вибухівкою – понад 210 кг (фото)

Прокуратурою Луганської області спільно з управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України, слідчим управлінням та управлінням карного розшуку ГУНП в Луганській області у ході обшуку на території одного з домоволодінь міста Лисичанська виявлено схрон з вибухівкою, залишений учасниками незаконних збройних формувань.

Слідством встановлено, що громадянин РФ, який проживав у місті до липня 2014 року та брав активну участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування «Призрак», закопав на власному подвір’ї вибухівку – 72 пакети по 10 амонітових шашок у кожному. Загальна маса – понад 210 кілограмів.

Вибухівка, ймовірно, була викрадена з однієї із шахт міста, оскільки вона використовується у вугільній промисловості під час буровибухових робіт.

Під час проведення обшуку задіяно спецтехніку, за допомогою якої на глибині понад 5 метрів виявлено вказану вибухову речовину.

Власник домоволодіння на теперішній час перебуває на території Луганської області, яка контролюється окупаційною адміністрацією РФ, та продовжує брати учать у протиправній діяльності збройних формувань.

Наразі встановлюються усі обставини злочину. Речові докази буде направлено на експертне дослідження.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...