На Львівщині припинили роботу «конверту» із щомісячним обігом у ₴500 мільйонів

Слідчі Львівського теруправління ДБР спільно з Національним антикорупційним бюро України та Управлінням внутрішньої безпеки Служба безпеки України, за процесуального керівництва Генеральна прокуратура України викрили протиправну діяльність конвертаційного центру, що діяв протягом 2018-2019 років.

Про це повідомляє ДБР

В ході досудового розслідування, що проводиться за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі), викрито протиправну схему виведення у тіньовий сектор безготівкових коштів підприємств реального сектору економіки та державних коштів шляхом конвертації їх в готівку внаслідок організації незаконного формування податкового кредиту. Як наслідок, такі дії завдали шкоди економічним інтересам держави у особливо великих розмірах.

За попередніми даними, місячний тіньовий обіг вказаного конвертаційного центру складав понад 500 млн. грн.

Проводиться комплекс слідчих дій аби встановити службових осіб Головного управління ДФС у Львівській області, причетних до вказаної протиправної схеми, а також інших осіб, причетних до роботи конвертаційного центру. // Вартові еспресо

You may also like...