На Львівщині викрили склад фальсифікованого алкоголю на 1 млн. грн.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито двох осіб, які займалися незаконним виробництвом підакцизної продукції (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців Львівської області налагодили функціонування мініцеху з виробництва фальсифікованого алкоголю із підробленими марками акцизного податку.

У ході обшуків, проведених у двох приміщеннях у Золочівському районі Львівської області, виявлено та вилучено 3000 л спиртосуміші, 220 л спирту, готову продукцію й обладнання. Орієнтовна вартість вилученого на «чорному ринку» – близько 1 млн грн.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення викритим особам про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчим управлінням Головного управління ДФС у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України та Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Львівської обласної прокуратури

You may also like...