На Миколаївщиі судитимуть підприємця, який спричинив шкоду інтересам держави незаконним видобутком піску на суму більше ₴23 млн.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області слідчими Слідчого управління Нацполіції в області завершено розслідування у кримінальному провадженні стосовно директора приватного підприємства «Кряж» за ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 240, ст. 254 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права неналежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки, незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, безгосподарське використання земель).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець самовільно зайняв земельні ділянки загальною площею 8 га, розташовані в межах Кир’яківської сільської ради Миколаївського району, які належать державі та фізичним особам, Не змінивши їх цільове призначення, зняв родючий шар ґрунту без спеціального дозволу та здійснив видобуток надр – 315 тис тонн піску, спричинивши збитки державі у розмірі понад 23 млн грн.

На изображении может находиться: небо, на улице, природа и вода

Підприємцю судом обрано запобіжний захід особисте зобов’язання.

31 липня 2019 року за результатами досудового розслідування, обвинувальний акт скеровано до суду.

За вчинення цих злочинів обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Крім того, з метою відшкодування завданої злочином шкоди під час досудового розслідування прокурором заявлено цивільний позов.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...