На Миколаївщині голову громадської організації викрили на вимаганні грошей

У Миколаївській області голову обласної громадської організації із підтримки фермерів та приватних землевласників Служба безпеки України викрила на вимаганні грошей.

Оперативники спецслужби встановили, що «громадський діяч» вимагав та отримав 40 тисяч гривень від місцевого підприємця за погодження питання про виділення фермерському господарству бюджетних коштів для фінансової допомоги.

Правоохоронці задокументували, що голова ГО за сприяння начальника профільного департаменту облдержадміністрації та керівника регіонального відділення Укрдержфонду організували протиправну схему розкрадання бюджетних коштів. За 10% «відкату» зловмисники сприяли підприємцям у виділенні державної допомоги для землевласників.

Оперативники спецслужби затримали здирника на робочому місці одразу після перерахування всієї суми неправомірної вигоди на банківський картковий рахунок.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди, поєднане із вимаганням) Кримінального кодексу України, затриманому оголошено підозру у вчиненні злочину. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності чиновників, причетних до протиправної оборудки.

Заходи із документування та викриття протиправної діяльності зловмисника проводилися спільно зі слідчими поліції та під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області.

Пресцентр СБ України

You may also like...