На Миколаївщині поліція зі спецпідрозділом штурмом взяли будинок озброєних наркоділків (відео)

В ході обшуків правоохоронці вилучили наркотичних засобів на 100 тисяч гривень, зброю, у зокрема вогнепальну, набої різного калібру та понад 38 тисяч гривень.

4 червня правоохоронці провели спецоперацію з ліквідації каналу збуту особливо небезпечного наркотичного засобу – опію та кристалічного метадону на території м. Вознесенськ, під час якої були затримані двоє ділків – чоловік та жінка, 32-х і 57-ми років. Відомо, що у зловмисників були спільники, щодо них наразі тривають слідчі дії.

Співробітники Управління карного розшуку спільно зі слідчими Вознесенського відділу поліції у супроводі спецпризначенців та кінологів під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури провели за місцем мешкання фігурантів та в автомобілі зловмисника санкціоновані обшуки.

У результаті поліцейські вилучили понад 38 тисяч гривень, заповнені та використані медичні шприци різного об’єму, ампули з-під лікарських засобів, чотири одиниці зброї: пістолет Макарова, пістолет «Retay», мисливський нарізний карабін «Сайга» та мисливську рушницю, набої калібру 9 мм та 7,62, колекційні монети, мобільні телефони, сім-карти, платіжні картки, флеш-накопичувачі, а також блокнот із чорновими записами та інші речові докази.

Більше літра опію знайшла поліцейська бельгійська вівчарка Ніка. Вона визначила наркотичну речовину у закритій пластиковій пляшці з-під напою, яку зловмисники тримали окремо. Але Ніка настирливо сідала біля пляшки, демонструючи поліцейським, що там саме заборонена рідина.

Загальна вартість вилучених наркотичних засобів за цінами “чорного” ринку становить понад 100 тисяч гривень.

Жінці, безпосередньо у будинку якої здійснювався продаж та виготовлення наркотиків, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України. Чоловіку, окрім збуту наркотиків, додатково інкримінується незаконне зберігання зброї та боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України). Санкції вказаних статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років з конфіскацією майна.

Обидва фігуранти затримані у порядку ст. 208 КПК України, найближчим часом суд обиратиме їм запобіжний захід.

Також встановлюються інші учасники злочинної схеми.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

You may also like...