На Миколаївщині посадовець Держспоживслужби затриманий на передачі 3 тисяч доларів хабара (фото)

Чиновник одного з підрозділів Держспоживслужби у Миколаївській області був викритий у адміністративному правопорушенні працівниками поліції захисту економіки регіону. Аби залагодити питання посадовець передав 3 тисячі доларів США начальникові відділу поліції Миколаївській області.

Працівники Управління захисту економіки НПУ в Миколаївській області виявили в діях очільника одного з управлінь Держспоживслужби адміністративне прапорушення, передбачене ст.172-7 КупАП.

Щоб уникнути складання відповідного протоколу та відповідальності, посадовець спробував домовитися з поліцією і пообіцяв начальникові відділу протидії корупції УЗЕ НПУ солідного хабара.
Майор поліції відразу повідомив керівництво про пропозицію та рапортував до Миколаївського Управління ДВБ НПУ. За матеріалами внутрішньої безпеки військовою прокуратурою Південного регіону України було розпочато кримінальне провадження.

Зустрівшись з посадовцем поліції, чиновник передав йому конверт з грошима. На місці події хабародавця затримали працівники внутрішньої безпеки, захисту економіки, поліції Миколаївщини та військової прокуратури на підставі ст.208 КПК України.

Наразі тривають заходи щодо оголошення службовцю підозри. Санція статті 369 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...