На Миколаївщині судитимуть банківського шахрая з Первомайська

За результатами досудового розслідування процесуальним керівником Первомайської місцевої прокуратури затверджено обвинувальний акт стосовно працівника однієї з філій банку м. Первомайська, який упродовж  грудня 2017 року — квітня 2018 року шляхом підроблення банківських документів та внесення несанкціонованих змін в інформацію про стан поточних рахунків клієнтів банку привласнив грошові кошти клієнтів на загальну суму понад  150 тис грн.

У ході розслідування, за результатами проведення ревізії та судово-почеркознавчих експертиз зібрано беззаперечні докази щодо причетності працівника установи до майже 40 епізодів злочину.

Його дії кваліфіковано  за ч.ч. 1,3 ст. 191, ч.ч.1,3,4 ст.358, ч.ч.1,3 ст.362 КК України, а саме привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинено повторно, підроблення офіційних документів, які видаються організацією, що має право видавати такі документи з метою їх використання підроблювачем, вчинені повторно, які в подальшому був використані, та несанкціонована зміна інформації, яка обробляється в автоматизованих системах особою, яка має право доступу до неї, вчинена повторно.

Зловмисником завдані банківській установі збитки частково відшкодовано.

30 жовтня 2018 року обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

За вчинення інкримінованих злочинів працівнику банку загрожує  покарання до 8 років позбавлення волі з позбавлення права займати відповідну посаду на строк до 3 років.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

You may also like...