На Одещині поліція затримала чоловіка, який намагався підкупити правоохоронця

Жителя Одеської області викрили на незаконній порубці та перевезенні лісу. Чоловік вирішив «домовитись» про можливість уникнення відповідальності з посадовцем відділення поліції. Поліцейський про корупційну пропозицію повідомив внутрішню безпеку Нацполіції.

Оперативники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України одержали інформацію від начальника Захарівського відділення поліції Одещини про спробу підкупу. Фігурант кримінального провадження, розпочатого за ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України, запропонував йому 1 000 доларів США в обмін на припинення кримінального переслідування та повернення арештованого майна.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі Захарівського ВП внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Відразу після передачі обіцяної суми 23-річного чоловіка затримали працівники УДВБ НПУ та слідчі відділення Роздільнянського РВП одеської поліції, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

За підкуп службової особи мешканцю Одещини готується оголошення про підозру. У разі доведення вини фігурантові загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. На теперішній час його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...