На Прикарпатті підприємця підозрюють у заволодінні майже ₴580 тис. екологічного фонду

За процесуального керівництва Тисменицької місцевої прокуратури фізичній особі-підприємцю повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Наразі вирішується питання про застосування стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець, діючи за попередньою змовою з посадовими особами органу місцевого самоврядування, заволодів бюджетними коштами в сумі близько 580 тис грн. Гроші були виділені для здійснення природоохоронних заходів на території однієї із сільських рад на Прикарпатті.

Наразі в кримінальному провадженні триває досудове слідство. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим особам, причетним до вчинення злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

You may also like...