На Рівненщині викрито угруповання, яке підробляло офіційні документи та збували фальшиві євро

Служба безпеки України викрила угруповання, учасники якого організували на Рівненщині збут великих сум фальшивих євро, а також займались підробкою документів державного зразка. Якісно зроблені підробки не ідентифікував навіть пристрій для перевірки грошей.

За попередніми даними слідства, ділки на території Рівненської та Волинської областей займались збутом готових фальшивих банкнот за 50% від номінальної вартості євро. Клієнтів учасники угруповання підшукували через особисті зв’язки, а збут здійснювали великими партіями, не менше 10 тисяч євро в «одні» руки.

Під час 9 обшуків, проведених за місцем проживання та в автотранспортних засобах фігурантів кримінального провадження, виявлено і вилучено:

  • чисті бланки паспортів громадян України;
  • дозволи на використання праці іноземців та осіб без громадянства на території України;
  • печатки і штампи державних установ із ознаками підробки;
  • майже 7 кг бурштину-сирцю;
  • велику суму готівки.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 199 і ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України, слідчими УСБУ в Рівненській області двом фігурантам уже повідомлено про підозру, а судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та цілодобовий домашній арешт.

Тривають слідчі дії. Наразі встановлюються джерела походження підробленої валюти та особи, причетні до її виготовлення і реалізації.

Блокування протиправної діяльності проводилось співробітниками УСБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

СБУ

You may also like...