На Рівненщині засудили жінку, яка нанесла смертельне поранення сусідці

8 років позбавлення волі — такий вирок почула 57-річна жителька Березнівського району, обвинувачена у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), повідомляє пресслужба Рівненського апеляційного суду.

Торік 30 вересня Наталія К., перебуваючи в житловому будинку в смт. Соснове Березнівського району, на ґрунті побутового конфлікту, умисно нанесла потерпілій М. одне проникаюче ножове поранення в область верхньої частини стегна, в результаті чого спричинила тяжкі тілесні ушкодження, від яких остання померла.

15 липня 2019 року Березнівський районний суд визнав Наталію К. винуватою у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), і призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років.

Стягнув з обвинуваченої на користь потерпілої 100 000 гривень моральної шкоди.

Вирок місцевого суду у Рівненському апеляційному суді оскаржив захисник. В апеляційній скарзі покликався на те, що висновки суду першої інстанції не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження. Просив вирок суду першої інстанції скасувати та ухвалити новий, яким виправдати Наталію Н. на підставі ст.36 КК України (необхідна оборона).

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду, залишаючи вирок місцевого суду без змін, апеляційну скаргу захисника — без задоволення, виходила з того, що висновки суду першої інстанції відповідають фактичним обставинам кримінального провадження, а покарання, призначене Наталії в межах санкції статті, яке відповідає ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі обвинуваченої, і є необхідним та достатнім для її виправлення й попередження нових кримінальних правопорушень. // РівнеМедіа

You may also like...