На Сумщині через службову недбалість посадовців однієї з міськрад Держбюджету завдано збитків на ₴2 млн.

За належного процесуального керівництва Роменської місцевої прокуратури співробітники Управління захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Нацполіції задокументували незаконну діяльність з боку заступника міського голови та начальника служби у справах дітей виконавчого комітету однієї з міськрад області.

Встановлено, що в грудні 2017 року за рахунок коштів із Держбюджету України виконавчим комітетом міської ради в одному із районних центрів області придбано в комунальну власність житлове приміщення для функціонування дитячого будинку сімейного типу.

Вартість купленого будинку склала майже 2 млн грн. Проте посадовці під час купівлі житла для дітей не залучили відповідних спеціалістів з технічної інвентаризації нерухомості для проведення обстеження і складання акту, а лише на підставі недостовірних документів, які надав підприємець, придбали приміщення, яке не відповідає його фактичній площі та вартості.

Таким чином, вказані особи неналежно та несумлінно поставились до виконання своїх службових обов’язків, у результаті чого спричинили тяжкі наслідки державним інтересам, тим самим завдавши збитків Державному бюджету на суму приблизно 2 млн грн.

У середу, 31 жовтня 2018 року, службовцям повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України. Водночас підприємцю, який надав недостовірну документацію, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Довідково: посадовцям загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Підприємця можуть позбавити волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Сумської області

You may also like...