На Сумщині майстер лісу, зловживаючи службовим становищем завдав державі збитків більше ніж на ₴740 тисяч

Конотопською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно майстра лісу дочірнього підприємства «Конотопський агролісгосп», через зловживання службовим становищем якого державним інтересам завдано матеріальних збитків на понад 740 тис грн.

У ході слідства встановлено, що на початку січня 2019 року майстер лісу, всупереч інтересам підприємства, надав фізичній особі незаконний дозвіл на безперешкодну рубку дерев різних порід на території В’язівської сільської ради Конотопського району. При цьому службовець запевнив чоловіка у законності рубки і надав йому товаротранспортні накладні на перевезення лісо-продукції поза чергою.

Відтак, фізична особа вчинила порубку 118 дерев різних порід в захисному лісонасадженні. Згідно розрахунку Державної екологічної інспекції в Сумській області, підтвердженого висновком експертів, розмір шкоди, заподіяної державі складає понад 740 тис грн.

Водночас, з метою приховування своєї злочинної діяльності майстер лісу склав завідомо неправдиві офіційні документи, а саме наряди-акти на виконання робіт.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 (складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило охоронюваним законом державним інтересам тяжкі наслідки) КК України.

Довідково: обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Сумської області

You may also like...