На Сумщині поліцейські затримали чоловіка, який влаштував стрілянину в гральному закладі

Як з‘ясувалось під час першочергових слідчих дій, причиною такого вчинку чоловіка стали ревнощі. Спочатку він влаштував бійку з іншими відвідувачами клубу, а згодом повернувся на місце конфлікту зі зброєю у руках.

Про нічну стрілянину в гральному клубі до поліції повідомили співробітники закладу. За вказаною адресою одразу була направлена група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група відділення.

За словами працівниць клубу, все почалось з того, що між кількома відвідувачами виник словесний конфлікт, потім у хід пішли стусани. І хоча учасників бійки розборонили, за годину один з них, – той, що перебував у стані алкогольного сп’яніння, – повернувся до закладу з мисливською рушницею та вистрілив у стелю.

Поліцейські одразу розпочали комплекс оперативно-пошукових заходів, на території райцентру був введений в дію оперативний план «Грім». Невдовзі правоохоронці встановили особу «стрілка» та місця його можливого перебування. Ним виявився 43-річний місцевий мешканець.

«За обома адресами, де міг знаходитися підозрюваний, двері ніхто не відчинив. Проте за оперативними даними він перебував саме у себе вдома. Крім нього, у квартирі знаходились його матір та сестра, – розповідає Валерій Строкач, виконуючий обов’язки заступника начальника ГУНП в Сумській області – начальника кримінальної поліції. – Враховуючи всю небезпеку, яку становить собою нетверезий чоловік зі зброєю, було прийнято рішення залучити до операції по його затриманню співробітників спецпідрозділу «КОРД». Крім того, велись переговори з жителями цієї квартири про надання правоохоронцям безперешкодного доступу у житло та добровільну здачу самого чоловіка. В останній момент перед примусовим відкриттям дверей поліцейськими сестра підозрюваного все ж таки відчинила двері до помешкання».

Затриманого громадянина поліцейські доставили до відділення поліції, і він розповів про причини своєї агресивної поведінки. За його словами, будучи напідпитку він вирішив відвідати свою знайому, що працює в одному з закладів міста. Там побачив, як дівчина спілкується з незнайомими чоловіками, і це дуже йому не сподобалось. Він зробив незнайомцям зауваження, а потім між ними розгорівся конфлікт, який переріс у бійку. Як йшов додому за рушницею та повертався назад до клубу – не пам’ятає. Каже, що виною його «амнезії»  стали спричинені йому побої та стара травма голови.

До слова: виникли у працівників поліції відповідні питання і з приводу роботи грального закладу, за фактом діяльності якого в рамках раніше відкритого кримінального провадження триває досудове розслідування.

Наразі чоловік затриманий у порядку ст. 208 КПК України і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Відносно нього в поліції вже відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство». У випадку доведення вини чоловіка, за скоєне йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Зареєстровані на підозрюваного рушниці та патрони до них вилучені, вирішується питання про позбавлення чоловіка дозволу на носіння та зберігання зброї.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...