На Сумщині посадовцю оголошено підозру у службовій недбалості зі збитками для держави майже у ₴400 тисяч

Працівники поліції та прокуратури встановили, що наприкінці 2018 року очільник одного з відділів Конотопської райдержадміністрації уклав договір із підрядною організацію на проведення будівельних робіт.

У подальшому, в ході реалізації умов вказаного договору, посадовець погодив зміни до проектно-кошторисної документації. Відтак, під час будівництва футбольного поля зі штучним покриттям вартість робіт була збільшена, в той час коли будівельні матеріали використовувались більш низької якості, ніж передбачалося за умовами договору.

В результаті таких дій посадовця вартість будівництва об‘єкта була завищена на суму майже 350 тисяч гривень.

Досудове слідство, розпочате працівниками Конотопського відділу поліції під процесуальним керівництвом Конотопської місцевої прокуратури за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області, триває. Дії чиновника кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у скоєному. Відтак, посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...