На Сумщині затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення іноземця через держкордон

Працівники Відділу боротьби зі злочинами, пов‘язаними з торгівлею людьми, ГУНП в області викрили жителя Краснопільського району, котрий за чималу винагороду намагався перевести  через кордон до сусідньої держави громадянина однієї з країн азіатського  регіону.

Як встановили правоохоронці, 33-річний житель Краснопільського району за 1000 доларів США погодився переправити поза офіційними пунктами пропуску на територію Російської Федерації 28-річного громадянина Узбекистану. Учора обох правопорушників  «на гарячому» затримали оперативники ВБЗПТЛ ГУНП спільно з військовослужбовцями Сумського прикордонного загону.

Наразі житель Сумщини затриманий в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Окрім того, працівники прокуратури області погодили питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 КК України – незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Досудове розслідування здійснює Слідче управління ГУНП в області, в рамках справи встановлюються інші особи, причетні до організації каналу нелегальної міграції.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...