На Сумщині затримано учасників злочинної групи за фактом реалізації наркотиків на суму близько ₴2 млн.

За належного процесуального керівництва прокуратури Сумської області оперативні співробітники управління протидії наркозлочинності та детективного підрозділу слідчого управління Нацполіції затримали злочинну групу у складі трьох осіб за фактом збуту наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України). На даний час їм повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Під час санкціонованих обшуків у суботу, 19 жовтня 2019 року, за місцем проживання зазначених осіб правоохоронці вилучили більше 300 пакунків ймовірно з наркотичними засобами загальною вагою понад півкілограма (марихуана, синтетичний наркотик «альфа-РVP», амфетамін, МДМА, галюциногенні гриби), «чорну бухгалтерію», телефони, сім-карти та гроші від продажу.

За версією слідства за місяць зазначені особи реалізували близько одного кілограма наркотиків, отримавши прибуток на суму близько 2 млн грн.

Водночас досудове слідство триває, встановлюються канали надходження наркотичних засобів і психотропних речовин.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Сумської області

You may also like...