На території Чорноморського рибного порту вилучено контрабандних цигарок на ₴69 млн.

Слідчими Головного слідчого управління ДФС України спільно з Державною прикордонною службою та Службою безпеки під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора зупинено незаконне переміщення на територію країн Європейського союзу 3 455 ящиків нелегальних цигарок або 1 727 500 пачок, упаковки яких не відповідають чинному українському, молдовському та міжнародному законодавству.

В рамках розслідування кримінального провадження за ст. 212 Кримінального кодексу України встановлено, що зазначені тютюнові вироби прямували в митному режимі транзит з Об’єднанних Арабських Еміратів до Республіки Молдова.

Кабмин решил разделить ГФС / фото newsradio.com.ua

Оформлення цигарок виключає їх легальну реалізацію на території України, Молдови або Європейського союзу. За наявною оперативною інформацією вони призначались до незаконного переміщення на територію країн Європейського союзу з метою подальшої незаконної реалізації.

Нет описания фото.

За результатами проведених 15 та 19 травня 2020 року санкціонованих обшуків на території Чорноморського рибного порту з незаконного обігу вилучено зазначений вантаж, орієнтовна вартість якого складає 69 млн гривень.

Нет описания фото.

На даний час на вилучені цигарки вже накладено арешт.

Досудове розслідування триває.

Державна фіскальна служба України

You may also like...