На Тернопільщині на отриманні хабара викрито заступника міського голови

Прокуратурою Тернопільської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Тернопільській області ДЗЕ НП України викрито заступника міського голови на одержанні через пособника 800 доларів США неправомірної вигоди від місцевого підприємця.

Встановлено, що посадовець, знаючи про наміри фізичної особи- підприємця встановити носії зовнішньої реклами – біллборди на території міста, вирішив залучити в якості посередника в отриманні хабара їх спільного знайомого.

За сприяння в прийнятті позитивного рішення виконавчим комітетом міської ради та надання дозволу підприємцю на розміщення 8 біллбордів чиновник вимагав від нього 800 доларів США. Частину обумовленої суми заступник міського голови отримав від посередника у квітні 2019 року, при одержанні решти – 600 доларів США був затриманий правоохоронцями.

Посадовцю органу місцевого самоврядування повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане із вимаганням). Також повідомлено про підозру посереднику у скоєнні злочину. Вирішується питання про обрання їм обом міри запобіжного заходу.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

You may also like...