На Тернопільщині викрили двох шахраїв, які незаконно привласнили понад півтора мільйона гривень

Шахрайський дует склали двоє братів: один – житель Тернопільщини, інший мешкає на Львівщині. Підозрювані, видаючи себе за успішних підприємців, видурювали у заможних тернополян гроші. Загалом до поліцейських звернулися п’ятеро потерпілих.

Під час слідчих дій поліцейські з’ясували, що двоє братів впродовж 2018-2019 років втирались у довіру заможних громадян. Правопорушники представлялись підприємцями у сфері заготівлі та збуту вторинної сировини, позичали у них гроші начебто для ведення бізнесу. Спочатку повертали обумовлену суму, а далі, отримуючи ще більші кошти, привласнювали їх. Внаслідок протиправних дій зловмисники ошукали довірливих громадян на півтора мільйона гривень.

Зі слів начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП в Тернопільській області Юрія Барабана, ймовірно, кількість тих, кого ошукали зловмисники значно більша. Поліцейські звертаються до жителів області повідомляти про подібні факти.

Наразі триває досудове розслідування. Зловмисникам інкримінують вчинення злочину за ч. 2, 3, 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Суд обрав підозрюваним міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 630 тисяч гривень кожному.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області 

You may also like...