На Вінниччині навчальному закладу повернуто земельну ділянку вартістю понад ₴1,7 млн.

У квітні 2019 року Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області заявлено господарський позов в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області та комунального закладу “Новоселівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Немирівської районної ради Вінницької області” про визнання недійсним договору виробництва сільськогосподарської продукції від 02.10.2017, укладеного між навчальним закладом та одним з ТОВ, та повернення земельної ділянки.

Місцевою прокуратурою встановлено, що укладений договір про спільну діяльність передбачав виробництво ТОВ сільськогосподарської продукції, отримання прибутків від обробки землі та сплату навчальному закладу коштів в розмірі, який є нижчим ніж середньоринковий.

Навчальним закладом фактично передано в оренду земельну ділянку з порушенням законодавства та без погодження з Немирівською районною радою, яка є органом управління майном.

Рішенням Господарського суду Вінницької області позов прокуратури задоволено. Рішення виконано повністю. Повернуто навчальному закладу земельну ділянку площею понад 62,2 га вартістю 1 млн 784 тис грн.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

You may also like...