На Вінничині до 15 років позбавлення волі загрожує чоловікові за вбивство свого батька

Підозрюваний та потерпілий спільно мешкали в с. Якушинці, Вінницького району.

Зі слів родичів померлого, підозрюваний зловживав алкогольними напоями, через що перебував зі своїм батьком у неприязних відносинах. У них постійно виникали суперечки, що переростали в бійки.

У середині грудня, прийшовши додому, підозрюваний ліг у ліжко в одній із кімнат будинку. В цей час до нього в кімнату зайшов батько, з яким у них виник словесний конфлікт. Через це чоловік вирішив вбити батька. Він схопив зі столу ніж та наніс ним численні цілеспрямовані удари в область серця. Внаслідок нанесення тілесних ушкоджень, потерпілий одразу помер. Син, зрозумівши, що батько лежить на підлозі без ознак життя, загорнув його тіло у ковдру, поклав на тачку та вивіз на присадибну ділянку біля будинку. Там він вирив яму та закопав в ній тіло батька.

За процесуальним керівництвом Вінницької місцевої прокуратури вже за кілька годин після встановлення факту вбивства, були зібрані достатні докази, які свідчили про причетність до цього злочину сина потерпілого, якого одразу затримали працівники поліції.

Зловмиснику оголошено про підозру за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, тобто – вбивство, умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

Слідчим суддею Вінницького міського суду задоволено клопотання прокурора Вінницької місцевої прокуратури про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство триває.

Андрій Лисенко, речник Генпрокуратури

You may also like...