На Закарпатті 8 чоловіків призовного віку намагалися “купити” дозвіл на виїзд з України

Керівництво Чопського та Мукачівського прикордонних загонів вкотре нагадує про тимчасове обмеження у виїзді за кордон чоловіків – громадян України віком від 18 до 60 років та про те, що ця норма діятиме на весь період правового режиму воєнного стану у нашій країні.

Лише впродовж минулої доби на Закарпатті прикордонниками було зафіксовано п’ять спроб надання неправомірної винагороди прикордонним нарядам за надання дозволу на виїзд з України чоловікам призовного віку. З них два таких випадки сталися у пункті пропуску «Ужгород» на кордоні зі ??Словаччиною, чотири – у пункті пропуску “Вилок”, по одному  – у пунктах пропуску«Тиса» та «Косино» на кордоні з ??Угорщиною.

Загальна сума хабарів склала 2500 доларів США та 4300 гривень.

У всіх випадках прикордонники відмовилися від незаконної пропозиції та проінформували Нацполіцію.

Співробітниками підрозділів внутрішньої безпеки ДПСУ до підрозділів Нацполіції направлено повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 369 ККУ. В подальшому співробітниками поліції було запропоновано, після складання необхідних процесуальних документів, направити даних осіб до військкоматів за ухилення від призову (чи мобілізації). // Закарпаття онлайн

You may also like...