На Закарпатті начальник установи з виконання покарань добре «підзаробив» на ремонті камер

Слідчі Територіального управління ДБР Львова направили до суду обвинувальний акт щодо начальника установи з виконання покарань на Закарпатті. Він привласнив 165 тис. гривень бюджетних коштів під час ремонту камер слідчого ізолятора.

Полковник внутрішньої служби за попередньою змовою з керівником будівельної компанії в актах приймання будівельних робіт завищував вартість та обсяги виконаного ремонту, а також він безпідставно списував будматеріали.

Начальника державної установи обвинувачують у зловживанні службовим становищем, а також у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.

Справу його спільника – керівника будівельної компанії – розслідують в окремому провадженні правоохоронні органи.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Закарпатська обласна прокуратура, оперативний супровід – Нацполіція.

Слідчі Територіального управління ДБР Хмельницького повідомили про підозру колишньому інспектору Житомирської виправної колонії через намір збуту наркотиків на території установи.

24 серпня 2021 року працівник виправного закладу спробував занести на територію колонії 14 капсул із метадоном для продажу ув’язненому.

Під час огляду наркотики були виявлені у верхній кишені кітеля інспектора. Після інциденту чоловіка звільнили з посади.

Експрацівник колонії підозрюється у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті наркотичних засобів у місцях позбавлення волі (ч. 2 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

Державне бюро розслідувань

You may also like...