На Закарпатті прикордонника затримали за організацію «зеленого коридору» для нелегальних мігрантів та контрабанди цигарок

Затримали його під час одержання 1300 доларів США неправомірної вигоди.

Оперативники управління захисту економіки в Закарпатській області Національної поліції викрили у корупційній діяльності інспектора Мукачівського прикордонного загону. За певну грошову винагороду він організовував безперешкодний перетин кордону нелегальними мігрантами, а також незаконне переправлення до країни ЄС тютюнових виробів.

За даним фактом слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

В межах досудового розслідування було встановлено, що за вирішення питання щодо безперешкодного перетину кордону двома нелегальними мігрантами та «провідником» з 9 ящиками тютюнових виробів прикордонник вимагав 1300 доларів США неправомірної вигоди. 800 доларів США призначалися за мігрантів та 500 доларів США – за тютюновий вантаж.

Крім того, зловмисник навіть зазначив, на який прикордонний знак потрібно орієнтуватись і в який період часу, щоб безперешкодно перетнути кордон.

Сьогодні, 26 лютого, в Ужгороді працівники Управління захисту економіки в Закарпатській області Національної поліції, Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України затримали прикордонника. За свою «роботу» він одержав 1300 доларів США «винагороди».

Предмет неправомірної вигоди вилучено у фігуранта із кишені форменого одягу. Під час досудового розслідування буде перевірятися його причетність до інших фактів організації каналу переправлення нелегальних мігрантів та тютюнових виробів по межі кордону до Угорщини.

Наразі тривають процесуальні заходи. Інспектора прикордонного загону затримано у порядку статті 208 КПК України.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

You may also like...