На Закарпатті розшукали злочинців, які обікрали подружжя пенсіонерів на 12 тисяч гривень

Завдяки злагодженій співпраці, поліцейські Хустщини та Іршавщини менш ніж за добу розкрили злочин, скоєний у селі Стеблівка Хустського району.
Повідомлення про крадіжку правоохоронці отримали вчора, 20 липня, близько 17:00. Потерпілими стали двоє пенсіонерів, які впустили на власне подвір’я трьох збирачів металобрухту.

Злочинці запропонували 81-річній господині за наданий металобрухт 700 гривень. Проте розраховувалися купюрою 1000 гривень. Доки пенсіонерка відволіклася пошуком здачі, один із злочинців зайшов до спальної кімнати будинку і викрав заощаджені пенсіонеркою та її чоловіком 12 тисяч гривень.

Крадіжку подружжя помітило лише після того, як троє чоловіків сіли в автомобіль і швидко поїхали. Пенсіонер запам’ятав марку їхнього авто і одразу повідомив про злочин у поліцію.

Правоохоронці оголосили план «Перехват», орієнтованими були поліцейські і сусідніх районів. Відтак «ВАЗ 2101» був помічений на території Іршавщини. У результаті спільної роботи, трьох крадіїв розшукали. Наразі 18-ти, 30-ти та 22-річний жителі села Білки Іршавського району надають пояснення в Хустському відділі поліції.

За фактом злочину слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням). Жителю села Білки, який і здійснив крадіжку, буде повідомлено про підозру і обрано міру запобіжного заходу. На причетність до злочину інших двох фігурантів розпочато перевірку.

Частину грошей, викрадених у пенсіонерів, правопорушники встигли витратити, іншу – буде повернуто справжнім власникам. Усі обставини справи наразі з’ясовують слідчі Хустського відділку поліції.

Поліція Закарпатської області

You may also like...