На Закарпатті судитимуть учасників ОЗГ, в яку входили посадові особи ГУ Держземагенства області

Прокуратурою Закарпатської області погоджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 2 посадових осіб ГУ Держземагенства в Закарпатській області та 3 посадовців управління Держземагенства у Тячівському районі – учасників організованої злочинної групи, які незаконно відчужили 20 га земель державного підприємства на Тячівщині.

Організувала злочинну групу посадовець управління Держземагенства у Тячівському районі, яка об’єктивно розуміла, що самостійно здійснити всі необхідні дії вона не зможе. Відтак, до злочинних дій залучила керівника управління у Тячівському районі та державного реєстратора, а також двох високопосадовців Головного управління Держземагенства у Закарпатській області.

В ході слідства встановлено, що посадовці, розподіливши між собою ролі, незаконно передали 20 га земель сільськогосподарського підприємства у приватну власність. Вартість цих земель складає близько 5 млн 240 тис грн.

Незаконну діяльність організованої групи викрито завдяки спільним діям співробітників управління захисту економіки в Закарпатській області та слідчих ГУНП в області, за процесуального керівництва регіональної прокуратури.

Дії підозрюваний кваліфіковані за ч.3 ст.28 – ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч.3 ст. 28 – ч.2 ст. 366 КК України (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) та ч.3 ст.28 – ч.3 ст.362 КК України (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) вчинені організованої групою.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...