На Закарпатті учасники ОЗГ незаконно привласнювали земельні ділянки

Завдяки співпраці працівників Управління стратегічних розслідувань, працівників слідчого управління ГУНП в Закарпатській області, за процесуального керівництва прокуратури, завершено досудове розслідування справи щодо незаконного привласнення земель на Міжгірщині. Трьом посадовцям, членам організованого злочинного угруповання, повідомлено про підозру в скоєнні злочину, справу передано до суду

Сьогодні, 31 січня, за матеріалами оперативників Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області, детективів відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ поліції Закарпаття, за процесуального керівництва прокуратури області, передано на розгляд суду справу щодо незаконних дій організованого злочинного угруповання.

Йдеться про трьох жителів Міжгірщини, а саме посадовців Нижньостуденівської сільської ради, Міжгірської районної держадміністрації та відділу Держкомзему в Міжгірському районі, які організували стійку злочинну групу.

Без відома та згоди пайовиків колективного сільськогосподарського підприємства Міжгірщини, члени злочинної групи розробили та втілили схему з незаконного привласнення майже 17 га земель, передавши їх в землі запасу Нижньостуденівської сільської ради. Такими діями члени ОЗУ завдали збитки державі на загальну суму близько мільйона гривень.

61-річному жителю села Нижній Студений Міжгірського району, що є організатором злочинної групи, а також членам ОЗУ ― 52-річному мешканцю села Іза Хустського району та 43-річній жительці смт.Міжгір’я, повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.28 – ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем») та ч.3 ст.28 – ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України («Службове підроблення»).

Водночас на окремі земельні ділянки, які належать колективному сільськогосподарському підприємству на території Нижньостуденівської сільської ради Міжгірського району, з метою подальшого забезпечення відшкодування завданих збитків, згідно з ухвалою Ужгородського міськрайонного суду, було накладено арешт на суму понад 1 млн. гривень.

Фігурантам справи обрано міру запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

You may also like...