На Запоріжжі директора вишу та двох його підлеглих підозрюють у привласненні більше ₴600 тис. бюджетних коштів

За процесуального керівництва Мелітопольської місцевої прокуратури повідомлено про підозру директору одного з вищих навчальних закладів Запорізької області та двом його підлеглим за фактом видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинене у складі організованої групи, та привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах (ч.3 ст.28, ч.1 ст.366, ч.5 ст.191 КК України).

За даними слідства, члени організованої групи з січня 2011 року по липень 2019 року у місті Мелітополі Запорізької області підшукували осіб та фіктивно працевлаштовували їх до навчального закладу, незаконно нараховували їм заробітну плату, яку в подальшому систематично отримували та розподіляли між собою.

З метою привласнення бюджетних грошових коштів використовувались банківські картки однієї з банківських установ, на рахунки якої надходила безпідставно нарахована заробітна плата.

Внаслідок дій службових осіб навчального закладу державі завдано матеріальну шкоду на суму понад 601 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Мелітопольського відділу ГУ Нацполіції в області.

Прес-служба прокуратури Запорізької області

You may also like...