На Запоріжжі попереджено привласнення 3 мільйонів гривень під час відновлення Молочного лиману

На Запоріжжі співробітники Служби безпеки України викрили механізм привласнення державних коштів, виділених на будівництво каналу для відновлення водного сполучення Азовського моря з Молочним лиманом.

У 2018 році з комерційною структурою було укладено договір на 56,5 мільйона гривень на проведення робіт із поглиблення і розширення каналу та будівництва гідротехнічних споруд.

За версією слідства, частину із цих коштів комерсанти намагались привласнити через штучне завищення вартості виконаних робіт. Таким чином учасники оборудки планували незаконно вивести з бюджету понад 3 мільйона гривень.

Під час обшуків в офісних приміщеннях фірми-підрядника правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію, комп’ютерну техніку та інші матеріали про оборудку.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили директору комерційної структури про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії. Встановлюються всі обставини справи. Перевіряється причетність до оборудки посадовців.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились під процесуальним керівництвом прокуратури області.

СБУ

You may also like...