На Запоріжжі посадовиці повідомлено про підозру за розтрату та привласнення бюджетних коштів

Співробітники поліції викрили протиправну діяльність службової особи одного з комунальних закладів Оріхівської міської ради. Фігурантці загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Слідчі Оріхівського ВП Головного управління Національної поліції в Запорізькій області проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактом привласнення та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

«Встановлено, що у період з січня 2018 року по серпень 2019 року посадовиця одного з комунальних закладів Оріхівської міської ради скористалася своїм службовим становищем та привласнила бюджетні кошти. Жінка отримувала подвійну заробітну плату завдяки тому, що оформила два розрахункових рахунки в різних банках для її нарахування. В результаті незаконних оборудок зловмисниця привласнила бюджетні кошти на суму близько 175 тисяч гривень», – розповів начальник Оріхівського відділення поліції Андрій Собецький.

Наразі, слідчі під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, повідомили про підозру жінці. Їй інкримінують  вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...