На Запоріжжі правоохоронці затримали нетверезого чоловіка з гранатою «Ф-1»

Вилучений боєприпас направлено на дослідження. Зловмисника затримано в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Відкриті кримінальні провадження.

20 липня о 17:15 до Василівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення від місцевого мешканця, який заявив, що в нього є вибуховий пристрій і зараз він буде перекривати дорожній рух. Декількома хвилинами пізніше до чергової частини відділу поліції надійшло ще одне повідомлення про те, що до продуктової крамниці, розташованої на Бульварі Центральному в місті Василівка зайшов озброєний громадянин з предметом, схожим на гранату.

За вказаною адресою негайно виїхали співробітники сектору реагування патрульної поліції на чолі з керівництвом Василівського відділу поліції, а також працівники Управління поліції охорони. Правоохоронці затримали озброєного хулігана. Після чого викликали на місце події слідчо-оперативну групу Василівського відділу поліції та спеціалістів-вибухотехніків, які вилучили у нього гранату «Ф-1». Підозрюваним виявився раніше судимий за корисливі злочини місцевий мешканець 1968 року народження, який до того ж,  відповідно до висновку медичного огляду, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Зловмисник у минулому учасник АТО. Попередньо встановлено, що боєприпас він привіз із зони проведення операції Об’єднаних сил.

Вилучене направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Правоохоронці затримали фігуранта в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчим Василівського відділу поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Тривають досудові розслідування.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...