На Запоріжжі за хабар судитимуть директора лісового господарства

Прокуратурою Запорізької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора державного підприємства одного з лісових господарств регіону, повідомляє пресслужба прокуратури Запорізької області.

За даними ТУ ДБР у м.Мелітополь, директор лісового господарства, до складу якого входять три лісово-мисливських господарств, обіймаючи службову посаду правоохоронного органу, вимагав від приватного підприємця хабара у сумі 360 000 грн. за продаж ділової деревини, яка знаходиться на балансі очолюваного ним державного підприємства, під виглядом паливної.

Правоохоронця було затримано в порядку, передбаченому ст. 208 КПК України під час отримання частини коштів у розмірі 15,5 тис. грн. Крім того, в ході проведення досудового розслідування слідчими ТУ ДБР у м. Мелітополі виявлено факт внесення обвинуваченим до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей щодо заниження класу деревини. Так під виглядом дров’яної деревини продавалась деревина промислового призначення.

Наразі слідство у кримінальному провадженні за ч.1ст.366, ч.3ст.368 КК України (службове підроблення та одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі) завершене. Справу скеровано до суду. У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна. // ztv.zp.ua

You may also like...