На Запоріжжі закінчено досудове розслідування щодо діяльності групи фальшивомонетників

Матеріали кримінального провадження та обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи, яка займалась виготовленням і збутом підроблених грошей, направлені у суд. Завдяки роботі поліції вдалося попередити надходження в обіг фальшивих банкнот на суму понад 900 тисяч гривень.

Нагадаємо, що працівники Управління захисту економіки спільно зі слідчими та спецпризначенцями ГУНП в Запорізькій області, під процесуальним керівництвом прокуратури, викрили діяльність злочинної групи, яка займалась виготовленням та збутом фальшивих купюр.

Поліцейські встановили, що організатор злочинної групи – раніше судимий мешканець Запоріжжя 1968 року народження особисто займався виготовленням фальшивих банкнот, а двоє членів злочинної групи – місцеві мешканці 1975 років народження, здійснювали збут фальшивих купюр.

Збут підроблених грошей здійснювався шляхом продажу їх іншим особам за ціною у тричі меншою за номінал, поповненням карткового банківського рахунку через термінали фінансових установ, придбання товару у торгівельних закладах та ринках м. Запоріжжя, отримуючи решту справжніми банкнотами.

Усього задокументовано 16 епізодів підробки та збуту купюр. Загальна сума підроблених та вилучених купюр, яка завдяки роботі працівникам поліції не надійшла в обіг Національної банківської системи України, перевищила 900 тисяч гривень.

Тоді було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів).

На даний час усім членам злочинного угрупування обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом направлені у суд, який    вирішить подальшу долю фігурантів.

Нагадаємо, що за санкцією інкримінованої статті підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...