На Запоріжжі затримано афериста, який ошукував підприємців

У Бердянську на приватних підприємцях намагався нажитися шахрай. Зловмисник, начебто, діючи в інтересах контролюючих та правоохоронних органів, вимагав хабара з кожної торгової точки за невтручання у діяльність.

До Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація про особу, яка представляється правоохоронцем і вимагає хабарі у мешканців Бердянська, які займаються підприємницькою діяльністю. За непершкоджання у бізнесі власники кожної торгової точки повинні були надавати здирникові по 10 тисяч гривень щомісячно.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и в помещении

Проведеною УДВБ НПУ перевіркою було встановлено, що зазначена особа не має жодного відношення до служби в правоохоронних органах, зокрема, поліції, діє за власною ініціативою, тим самим – вводить в оману підприємців. Крім того, в минулому чоловік вже потрапляв в поле зору правоохоронців за шахрайські дії.

За матеріалами УДВБ НПУ слідчим управлінням ГУНП у Запорізькій області було розпочато кримінальне провадження.

Під час розслідування справи звернулася нова заявниця. 62-річна жінка, яка надає відпочиваючим на курорті готельні послуги, поскаржилась, що чоловік, представляючись посередником від Бердянського відділу поліції, вимагає щомісячно передавати йому готівкою 15 тисяч гривень за непритягнення до адміністративної діяльності.

Жінка передала зловмисникові 6,2 тисяч гривень, домовившись про передачу решти. На отриманні 3,3 тисяч гривень афериста затримали працівники Запорізького управління ДВБ НПУ спільно зі слідчими ГУНП області.

Наразі 38-річному фігурантові оголошено підозру за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...