На Запоріжжі затримано чоловіка, який намагався передати ₴25 тисяч хабара посадовцю поліції

Мешканець Чернігівського району Запорізької області налагодив зі спільниками незаконну вирубку лісонасаджень. Про діяльність чоловіка дізнались співробітники поліції. Аби уникнути покарання він спробував підкупити керівництво районної поліції.

Чернігівським відділенням запорізької поліції було встановлено, що 40-річний мешканець смт. Чернігівка спільно з поплічниками організували незаконну вирубку деревини у лісопосадках. Усвідомлюючи, що за «чорний» промисел доведеться відповідати, чоловік вирішив домовитися з керівництвом місцевої поліції.

У службовому кабінеті заступника начальника Чернігівського ВП чоловік запропонував майору поліції 25 тисяч гривень за невжиття відповідних заходів щодо протидії його несанкціонованій діяльності. Однак, посадовець поліції про корупційну пропозицію доповів керівництву та працівникам Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчими Чернігівського відділення поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури області, розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України.

Оперативники УДВБ задокументували, що зловмисник надав аналогічну пропозицію і безпосередньому начальникові відділення поліції. На передачі першої частини – 7 тисяч гривень – хабара посадовцю поліції «лісоруба» затримали працівники внутрішньої безпеки поліції та Чернігівського відділення запорізької поліції.

В порядку ст.208 КПК України хабародавця затримано. За підкуп службової особи чоловікові загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...