На Запоріжжі затримано чоловіка, який у стані сп’яніння скоїв ДТП з постраждалими та втік з місця події

Автопригода трапилась у селі Басань Пологівської територіальної громади. Водій легковика не впоравшись з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та скоїв зіткнення з мотоциклом. З місця аварії зловмисник втік, залишивши на місці події своє авто та постраждалих – водія та пасажирку мототранспорту. Правопорушник затриманий в порядку ст.208 КПК України.

18 серпня о 20 годині до Пологівського районного відділу поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з постраждалими в селі Басань Пологівської територіальної громади.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом територіального підрозділу поліції та медики швидкої допомоги.

За попередньою інформацією, водій автомобіля “ЗАЗ-1102”, 1970 року народження, рухаючись по вулиці Центральній, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та скоїв зіткнення з мотоциклом «ІЖ Планета-3». Внаслідок аварії 21-річний кермувальник «ІЖ» та його пасажирка, 2002 року народження отримали численні тілесні ушкодження, з якими медиками швидкої допомоги були доставлені до місцевої лікарні.

У ході невідкладних пошукових заходів працівники групи реагування патрульної поліції встановили місцезнаходження водія «ЗАЗ». Проведене освідування правопорушника засвідчило, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронці затримали зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчим, за процесуального керівництва окружної прокуратури, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286-1 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння).  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Наразі вирішується питання повідомлення затриманому про підозру у злочині  та обрання йому запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...