На Житомирщині експосадовець РДА за 1000 доларів «посприяв» зміні цільового призначення сільгоспугідь

За публічного обвинувачення прокурорами Житомирської обласної прокуратури посадовця, який     займав відповідальне становище, визнано винним в одержанні для себе неправомірної вигоди за вчинення в інтересах приватного товариства дій, з використанням службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).

Його засудили до 6 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах, органах державної влади та місцевого самоврядування, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків на строк 3 роки, з конфіскацією належного йому майна.

Прокурори у суді довели, що заступник голови райдержадміністрації (на той час), одержав неправомірну вигоду за «сприяння» у зміні цільового призначення 0,3 га земель сільськогосподарського призначення на землі комерційного призначення.

Так, чиновник у розмові з представником приватного товариства, який звернувся з пакетом документів про зміну категорії землі, пообіцяв вирішити усі проблеми щодо винесення головою райдержадміністрації відповідного розпорядження, але за конкретну  суму – 1000 доларів США. Хоча насправді не мав повноважень щодо вирішення таких питань. Неправомірну вигоду одержав через свого посередника.

Свою вину у суді не визнав.

Однак, дослідивши викладені прокурором докази та матеріали провадження, суд визнав винуватість посадовця доведеною повністю та призначив реальне покарання.

Наразі вирок не набрав чинності.

Житомирської обласної прокуратури

You may also like...